مطالب درمورد ادوات کشاورزی

شمشاد زن بنزینی و کاربردهای آن

شمشاد زن بنزینی

شمشاد زن بنزینی و کاربردهای آن

 

دستگاه شمشاد زن یکی از مهم ترین ابزارآلات باغبانی و کشاورزی به شمار می رود که درکوتاه کردن شاخ و برگ گیاهان زینتی کاربرد دارد. در گذشته برای اصلاح کردن شمشاد های زینتی از وسایلی مانند قیچی باغبانی استفاده می کردند که این علاوه بر وقت گیر بودن، کاری پر مشقت و سخت محسوب می شد و کیفیت لازم در اصلاح این گیاهان زینتی را نداشت. برای همین با پیشرفت روز افزون علم و ساخت شمشاد های الکتریکی(برقی) و بنزینی این عمل در کمترین زمان ممکن و با کیفیتی ایده آل صورت گرفت. برای تهیه یک شمشاد زن مناسب باید به فاکتور ها و علل زیادی توجه کرد که چکیده این فاکتور ها در متن زیر آورده شده است.

شمشاد زن

منظوراز شمشاد زن چیست؟
شمشاد زن یا قیچی های موتوری وسیله ای در جهت هرس کردن، حاشیه زنی، شکل دادن به بوته ها و درختچه های زینتی است این وسیله در انواع گوناگون در بازار وجود دارد که به نوع خانگی و حرفه ای آن می توان اشاره کرد. قسمت های اصلی دستگاه شمشاد زن موتوری شامل موتور، واحد برش و قسمت های کنترل کننده است. واحد برش دارای تیغه های ثابت و متحرک می باشد وازطریق رفت و برگشت تیغه های متحرک و برخورد با تیغه های ثابت شاخه و برگ گیاهانی که در لابه لایه این تیغه ها قرار می گیرند بریده می شود. مهم ترین انواع این دستگاه را در سه شکل می توان پیدا کرد از جمله شمشاد زن بنزینی، شمشاد زن برقی و شمشاد زن شارژی می باشد، نوع برقی آن کوچک تر بوده و صدای کمتری نسبت به نوع بنزینی تولید می کند و نوع بنزینی آن در اندازه ای بزرگ تر هستند که قدرت بیشتری داشته و در موارد کار طولانی بهتر جواب می دهند.

شمشاد زن

انواع دستگاه شمشاد زن
به طور کلی چهار نوع شمشاد زن برای آرایش فضای سبز منزل یا شهری که در آن زندگی می کنید وجود دارد؛ شمشاد زن دستی که کاربردی ساده دارد و شمشاد زن های موتوری که به سه دسته برقی، شارژی و بنزینی تقسیم می شوند که هر کدام دارای مزیت های خاص خود می باشد. به ترتیب توضیح داده می شود.

شمشاد زن دستی یا همان قیچی شمشاد زن، ساده ترین شکل از دستگاه های شمشاد زن محسوب می شود. که با استفاده از دسته های آن می توان گیاهان را هرس کرد. این وسیله دارای دو نوع دسته می باشد که نوع اول ساده و نوع دوم تلسکوپی است، در نوع تلسکوپی قابلیت تنظیم دسته وجود دارد.

شمشاد زن

شمشادزن های بنزینی: در شمشاد زن بنزینی، موتور وسیله از نوع بنزینی و مکانیکی می باشد و نکته قابل تمایز این دستگاه در مقایسه با شمشاد زن های برقی و نوع شارژی این است که به راحتی می توان آن را جابجا کرد و در زمان کمتری سوخت آن را جایگزین کرد.

شمشاد زن برقی: این نوع شمشاد زن که اندازه کوچکی دارد و به صورت متصل به پریز برق فعالیت خود را انجام می دهد. این وسیله در مقایسه با دیگر شمشاد زن های موجود در بازار سبک تر بوده و هزینه های نگه داری آن پایین تر است علاوه براین به محیط زیست هم آسیب نمی زند.

شمشاد زن

شمشادزن شارژی: این نوع شمشاد زن تفاوت زیادی با نوع برقی آن ندارد تنها نکته قابل اهمیت این است که شمشاد شارژی در مقایسه با نوع برقی از محدودیت های فضای کارکردی برخوردار نبوده و به راحتی می توان از آن در هر فضایی استفاده کرد.

شمشاد زن بنزینی
به جرات می توان گفت از بین وسایلی که در دادن آرایش به فضای سبز کاربرد دارند، شمشاد بنزینی مزایای بیش تری نسبت به دیگر شمشاد زن های موجود دارد. جابجایی آسان، جاگیزینی سریع سوخت و استفاده آسان از ویژگی های خوب این وسیله به شمار می رود و مهم ترین معایب شمشاد زن بنزینی نگه داری و تعمیر سخت همچنین ایجاد آلودگی در محیط زیست می باشد. اجزای شمشاد زن بنزینی یا همان حاشیه زن شامل موتور، سیستم انتقال نیرو، چرخ دنده و شانه ی برش می باشد که به ترتیب توضیح مختصری در رابطه با هر کدام داده می شود.

شمشاد زن

موتور: سوخت موتور شمشاد زن بنزینی به صورت ترکیب روغن و بنزین تامین می شود به همین جهت به آن موتور دوزمانه گفته می شود. ظرفیت کاری این دستگاه با قدرت موتور آن رابطه مستقیم دارد یعنی اگر قدرت موتور کم باشد بیشتر برای اصلاح کردن شاخه ها و درختچه های کوچک بکار می رود و برای شاخه های ضخیم و تنومند از حاشیه زن هایی با قدرت موتور بالا استفاده می شود.

چرخ دنده: بر روی شمشاد زن بنزینی، چرخ دنده کوچکی وجود دارد که با گردش کردن این چرخ دنده، چرخ دنده بزرگ تری که داخل شمشاد زن قرار گرفته است شروع به چرخش می کند. چرخ دنده بزرگ با انتقال نیرو به استوانه های خارج از مرکز در مقابل خود، باعث حرکات رفت و برگشتی تیغه های متحرک می شود و این باعث بریدن شاخه و برگ های شمشاد ها می شود.

سیستم انتقال نیرو: در دستگاه شمشاد زن بنزینی، مشابه اره برقی از کلاج گریز از مرکز به منظور انتقال قدرت از موتور به واحد برش بهره گرفته شده است؛ با افزایش دور موتور صفحات کلاج در گیر می شود و به این شکل دور موتور را کنترل می کند. بعد از انتقال نیروی ایجاد شده به واحد برش حرکات رفت و برگشتی ایجاد می شود.

شانه برش: این قسمت از دستگاه حاشیه زن شامل تیغه ثابت که متصل به بدنه بوده و نقش شاسی را بازی می کند ، تیغه متحرک که به جعبه دنده اتصال دارد، و یک صفحه ثابت در قسمت بالا دستگاه شمشاد زن تشکیل شده است.

شمشاد زن

براساس لیست قیمت شمشاد زن های موجود در بازار از بین شمشاد زن های برقی، بنزینی و دستی؛ نوع دستی آن بخاطر نداشتن قطعات جانبی در مصرف سوخت و انرژی و تیغه های مختلف از همه ساده تر و ارزان تر است و در مکان های کوچک می توان از آن استفاده کرد . در درجه دوم قیمت شمشاد زن های برقی و شارژی را می توان بررسی کرد که نسبت به نوع دستی، دارای قیمت بیشتری می باشد و در ادامه می توان جایگاه گران ترین شمشاد زن را به شمشاد زن بنزینی داد از این جهت که دارای قطعات و مکانیزم پیچیده و گران تری نسبت به شمشاد زن های برقی و دستی می باشد و در کارکرد های طولانی مدت دوام بیشتری می آورد.

کدام شمشاد زن را باید انتخاب کرد؟
هم زمان با پیشرفت علم، بشر به فکر ساخت ابزار آلاتی افتاد که کم هزینه، پر سرعت و دارای کمترین ضرر ممکن باشد تا بتواند در بهترین شرایط عملکردی مناسب را به عمل بیاورد. هر کدام از شمشاد زن های موجود در بازار دارای خواص ویژه و منحصر به فرد خود می باشند که شما بر اساس سیلقه و نیاز خود آنان را انتخاب می کنید. حال به توضیح اندکی در مورد خواص هر کدام می پردازیم.

به جرات می توان شمشاد های بنزینی را از پرکاربرد ترین وسایل در دادن جلوه های زیبا به فضای سبز محل زندگی خود دانست . همان طور که گفته شد جابجایی آسان، جایگزینی سریع سوخت، کارکرد طولانی، استفاده آسان، نداشتن لوازم جانبی اضافه همانند سیم و باطری و داشتن قدرت موتور بالا از مزیت های این وسیله به شمار می رود و در مقابل آن هزینه بالا در نگه داری و تعمیر این دستگاه را می توان از بزرگ ترین معایب آن دانست. برای کسانی که دوست دار محیط زیست و خواهان یک محیط بدون آلودگی هستند، پیشنهاد ما دستگاه شمشاد زن برقی یا شارژی می باشد. سبک بودن، قیمت مناسب، شرایط نگه داری آسان، ایجاد آلودگی کم از دیگر خوبی های این دستگاه به شمار می آید. اما مهم ترین عیب شمشاد زن برقی محدودیتی است که بخاطر اتصال به برق متوجه این وسیله می شود؛ در نوع َشارژی هم که نیازمند زمان طولانی برای شارژ شدن می باشد، محدودیت زمانی در استفاده ایجاد می کند.کاربرد شمشاد زن دستی بیشتر برای مکان های کوچک مانند حیاط منزل محسوب می شود. مهم ترین ویژگی های این دستگاه داشتن قیمت مناسب، وزن سبک و ایده آل، کابرد آسان، مصرف کم ترین حد انرژی می باشد. در مقابل محدودیت در استفاده، صرف زمان طولانی، سرعت عمل کم از شاخص ترین عیوبی هستند که می توان برای شمشاد زن دستی نام برد.

شمشاد زن

چگونه از شمشاد زن استفاده کنیم؟
قبل از استفاده از دستگاه شمشاد زن دستکش و عینک و دیگر وسایل ایمنی را بپوشید تا از خطرات احتمالی ایمن باشید و در مرحله بعدی دستگاه را روشن کنید. طریقه روشن کردن در شمشاد برقی و شمشاد بنزینی متفاوت است؛ شمشاد زن بنزینی معمولا از طریق طناب استارتی که دارد روشن می شود یعنی شما برای روشن کردن این وسیله باید این طناب را بکشید. در مورد شمشاد های برقی و شارژی اگر دکمه استارات را فشار دهید دستگاه روشن می شود. بعد دستگاه را در حالتی بگیرید که تیغه های شمشاد زن تا جای ممکن از شما فاصله داشته باشند و بعد کار خود را با کشیدن سطحی دستگاه همان طور که در شکل زیر مشخص است بر روی شمشاد ها شروع کنید برای اطلاع بیشتر می توانید از یک باغبان با تجربه در این مورد سوال کنید.

شمشاد زن

نکات لازم در نگه داری و تعمیر دستگاه شمشاد زن بنزینی
در موقع شروع کار با دستگاه شمشاد زن، بهتر است تمامی قسمت هارا چک کنید و اگر آسیبی متوجه آنان بود آن را برطرف کنند.
همیشه در مدت زمانی خاص تیغه های شمشاد زن را چک کنید و در صورت فرسایش و آسیب در آن ها، آن را تعویض کنید.
گیربکس و جعبه دنده را هر 20 ساعت بررسی کنید تا آسیب یا نقصی نداشته باشد بعد شروع به روغن کاری آن بکنید.
همین طور مخزن سوخت از جمله مکان هایی می باشد که باید از لحاظ نشتی یا هر آسیب احتمالی بررسی شود.
اگر شمشاد زن برقی دارید برق کشی دستگاه و سیم متصل به آن را حتما بررسی کنید.
همیشه قبل از استفاده از شمشاد زن به آب و هوا دقت کنید اگر بارش باران یا برف پیش بینی شده بود، شمشاد زنی را به یک روز دیگر محول کنید.
قبل استفاده از شمشاد زن به اطراف خود نگاه کنید که خطری شما را تهدید نمی کند یا برای مثال کودکی در اطراف شما قرار ندارد که آسیب ببیند.
لباس و کفش مخصوص شمشاد زنی در سایز مناسب بپوشید تا بتوانید به راحتی و خاطر امنیت کار خود را انجام دهید.
اگر احتمال می دهید بر روی شمشاد ها یا درختچه های اطراف زباله وجود دارد حتما آنجا را چک کرده و بعد شروع به شمشاد زنی بکنید.
شمشاد زن

نکاتی که در موقع خرید شمشاد زن بنزینی باید به آن توجه کرد
در هنگام خرید یک شمشاد زن خوب باید به فاکتور های مختلفی توجه کنید تا بتوانید یک وسیله با دوام و پرقدرت تهیه کنید. از جمله این فاکتورها نوع سیستم استارت، مدل موتور، سیستم کلاج گریز از مرکز، طول تیغه های دستگاه، طول قسمت برش، ضخامت قسمت برش، فاصله دندانه ها، حجم مخزن سوخت و… است البته این موارد بعضی مخصوص شمشاد زن بنزینی می باشد و بعضی برای شمشاد زن برقی کاربرد دارد. افرادی که همیشه در زندگی خود برنامه ریزی می کنند به دنبال وسایلی کاربردی می روند که بیشتر نیاز های خود را در آن زمینه برطرف کنند، همان طور که اشاره شد قبل از خرید یک شمشاد زن با کیفیت به فاکتور های محیطی نیز باید توجه کنید برای مثال از خرید شمشاد زن های برقی یا بنزینی که متناسب مکان های بزرگ و کارکرد های طولانی می باشند، برای حیاط کوچک خانه ی خود بپرهیزید یا مثلا اگر باغبانی شغل شما است و قصد استفاده طولانی مدت از این وسیله را دارید پیشنهاد ما خرید شمشاد زن بنزینی می باشد و اگر نگران محیط زیست مکان زندگی خود می باشید شمشاد زن برقی را خریداری کنید. اگر به فاکتور های گفته شده در متن عمل کنید شاید بتوان شمشاد هایی با عملکرد و جنس مناسب را تهیه کنید.

شرکت صنعتی باربدگستران میلاد تک با شماره تماس:09211304206 باسایت: barbodtak.com ایدی تلگرام:@barbodtak
ایدی اینستاگرام : _barbod_tak